Wijngaard Aan de Breede Beek
navigatiemenu

Cursussen

Simonit Pruning School
Na een succesvolle eerste cursus door de Simonit Pruning School afgelopen winter wordt daar nu een 4-daags vervolg aan gegeven.

De trainer leert je omgaan met de gevolgen van snoeien en de opbouw van de plant. Je leert een bewuste snoei uit te voeren met kennis van de fysiologie van de wijnstok.
De cursus bestaat uit 4 dagen training verdeeld over 3 dagen wintertraining en 1 dag voorjaarstraining, met theoretische lessen in de klas en praktische oefeningen in de wijngaard.
De cursus wordt gehouden onder alle weersomstandigheden. Breng regenjassen en geschikte schoenen of laarzen mee.
Elke deelnemer moet een snoeischaar (wintersessie) en een kleine oogstschaar (lentesessie), handschoenen en een veiligheidsbril hebben.

Ook deelnemen aan deze professionele cursus? Zie Netherlands Pruning School voor alle details en de inschrijving.

Instapcursus Zachte Snoei
Voor degenen die willen kennismaken met de Zachte Snoei en de eerste belangrijkste principes willen leren is er de instapcursus. In deze instapcursus wordt je meegenomen in de theorie én de praktijk van de Zachte Snoei. Geschikt voor de amateur, maar ook voor de professional die een eerste kennismaking wil met deze methode. Ook het belang van deze methode wordt doorgenomen in verband met de ontwikkeling van ESCA in onze streken en de daarbij gepaard gaande verlies van planten en kwaliteit. Deze instapcursus wordt georganiseerd op zaterdag 19 december van 9:30-16:00 op Wijngaard Aan de Breede Beek, Slichtenhorsterweg 69, 3862 NP Nijkerk. Inclusief eenvoudige lunch.

Datum: 19 december 2020
Kosten: € 45,00
Maximaal aantal deelnemer: 24
Docenten: Ard Brummel en Henk Breugem
Meer informatie: 06-44038128
Inschrijving: via WebWinkel

Wijngaard Aan de Breede Beek