Wijngaard Aan de Breede Beek
navigatiemenu

Cursussen Netherlands Pruning School

  1. Simonit Pruning School

Alvast ingepland voor volgend jaar:
Op  4-5-6 Januari 2023  en 20 mei 2023 wordt er weer door Simonit&Sirch een professionele cursus gegeven door een van de opleiders van de Simonit Pruning School: Nikolas Juretic.

Er is aandacht voor zowel de Guyot en de Cordon Snoei omdat beide snoeiwijzen worden toegepast op de leslocatie Breede Beek.

4-days pruning session.

 Our Tutor will guide you on a path between the consequences of pruning and the architecture of the plant. Performing a more conscious pruning while respecting the physiology of the vine and the perennial structure of the plant.

The course consists of  3 days of winter training and 1 spring session, with theoretical lessons in the classroom and practical exercises in the vineyard. There is attention for Cordon and Guyot pruning. Subscription via WebWinkel


Na een succesvolle eerste cursus door de Simonit Pruning School in 2019 wordt daar nu een 4-daags vervolg aan gegeven.

Er wordt aandacht besteedt aan de Guyot snoei en de Cordonsnoei. De trainer leert je omgaan met de gevolgen van snoeien en de opbouw van de plant. Je leert een bewuste snoei uit te voeren met kennis van de fysiologie van de wijnstok. Voor de professionals die al enige tijd bezig zijn met de Zachte Snoei een unieke gelegenheid om je kennis en vaardigheden te ijken en te actualiseren.

De cursus bestaat uit 3 dagen wintertraining , met theoretische lessen in de klas en praktische oefeningen in de wijngaard. Onderdeel van de opleiding is de 1 daagse voorjaarssnoei om de vorm in stand te houden. 
De cursus wordt gehouden onder alle weersomstandigheden. Breng regenjassen en geschikte schoenen of laarzen mee.
Elke deelnemer moet een snoeischaar (wintersessie) en een kleine oogstschaar (lentesessie), handschoenen en een veiligheidsbril hebben.

De cursus gaat door als er 12 mensen zich hebben aangemeld. 
Kosten: € 600,-
Locatie: Wijngaard Aan de Breede Beek

Inschrijving vind plaats door betaling van € 50,-. Bij voldoende inschrijvingen ontvangt men voor de rest van het bedrag een factuur. Bij niet voldoende deelnemers wordt het inschrijfgeld geretourneerd
Inschrijving via WebWinkel 

2. Basiscursus Zachte Snoei
Voor degenen die willen kennismaken met de Zachte Snoei en de eerste belangrijkste principes willen leren is er de instapcursus. In deze instapcursus wordt je meegenomen in de theorie én de praktijk van de Zachte Snoei. Geschikt voor de amateur, maar ook voor de professional die een eerste kennismaking wil met deze methode. Ook het belang van deze methode wordt doorgenomen in verband met de ontwikkeling van ESCA in onze streken en de daarbij gepaard gaande verlies van planten en kwaliteit. Deze basiscursus wordt georganiseerd op van 9:30-16:00 op Wijngaard Aan de Breede Beek, Slichtenhorsterweg 69, 3862 NP Nijkerk. 

Na twee succesvolle trainingsdagen is er nog een allerlaatste mogelijkheid voor dit snoeiseizoen:

Datum: 5 maart 2022
Kosten: € 60,- 
Maximaal aantal deelnemers: 8
Minimaal aantal: 5 (bij onvoldoende deelnemers gaat de training niet door)
Docenten: Ard Brummel of Henk Breugem 
Meer informatie: info@aandebreedebeek.nl
Inschrijving: via WebWinkel

3. Cursus voorjaarssnoei.
In aanvulling op de basiscursus én de professionele cursus is er ook de cursus voorjaarssnoei. 
Onlosmakelijk onderdeel van het snoeiproces is de voorjaarssnoei. Dit maakt het snoeiwerk wat in de winter is gedaan helemaal af zodat je planten goed in vorm komen en blijven.

Datum: 14 mei 2022. Reservedatum: 21 mei, mocht de ontwikkeling van de planten daar aanleiding toe geven. 
Kosten: € 45
Tijd: 9:00-12:00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 18
Docent: Henk Breugem
Meer informatie: info@aandebreedebeek.nl
Inschrijving: via WebWinkel 

Netherlands Pruning School
Wijngaard Aan de Breede Beekcertificaat Pruners Academy