Wijngaard Aan de Breede Beek
navigatiemenu

Wijn - rood

Voor de rode wijn zijn er twee rassen: de Regent en de Cabernet Cortis.
De Regent geeft een stevige, dieprode wijn met veel fruit: kersen en zwarte bessen. Met een mooie afdronk geeft dat een fruitige en volle wijn.
In 2007 is begonnen met de aanplant van een nieuw veelbelovend ras: Cabernet Cortis. Dit vormt met de Regent een goede cuvee-partner voor een volle wijn.
De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt om wijn van te maken.
Onze wijnen zijn te koop in de webshop en op diverse verkooppunten.

REGENTAan de Breede Beek Regent

Een karaktervolle rode wijn gemaakt van de Regent druif. Heeft een duidelijke aroma van zwarte bessen met daarnaast ook vanille, peper en laurier. De afdronk is vol en aangenaam met nog zacht aanwezige tannines.
Koop online

2021
Klik op de onderscheidingen voor meer info.

REGENT PRIMAVERAAan de Breede Beek Regent

Een donkerpaarse, kersrode wijn met de geur van bosvruchten, bramen, hout, tabak en leer, een soepel en fluweelachtig mondcontact en een volle iets zoete smaak met ronde tannines die zorgen voor een stabiele afdronk.
Koop online

2021
Nix18

Wijn - wit

Voor de witte wijn wordt gebruik gemaakt van drie verschillende rassen. Ten eerste is er het ras Muscaris dat afkomstig is van de beroemde Muskateller, een muskaatdruif. Deze druif heeft een mooi bloemig aroma en wordt bijzonder goed rijp zodat er een lichtzoete wijn van gemaakt kan worden. In de wijnkelder wordt hij gemengd met wat Solaris druiven.
Het tweede ras is de Johanniter en is afkomstig van een andere beroemdheid: de Riesling. Dit ras geeft mooie aroma's van fris en ook tropisch fruit. Van dit ras wordt naast de droge witte wijn ook een champagne gemaakt.
Het derde ras is de Solaris en heeft aroma's van rijp tropisch fruit en wordt gebruikt als zelfstandige wijn en als cuveepartner voor de bovengenoemde rassen.

MUSCARISAan de Breede Beek Muscaris

Een wit goud-gele wijn met een zoete geur van perzik, citrus, appels en bloemen, een soepel mondcontact, een fris prikkelende smaak en een volle lang aanhoudende afdronk.
Koop online

2021

JOHANITTERAan de Breede Beek Johanitter

Een licht gele witte wijn met een sterke volle geur van rijpe ananas, lychee, appels en hars, een fris vol mondcontact en een zoete iets bittere smaak in een lange afdronk.
Koop online

2021

SOLARISAan de Breede Beek Johanitter

Een  goudgele wijn met de volle geur van tropisch fruit als ananas en perzik, een hint van honing, een soepel mondcontact en een fris zoete smaak overgaand in een licht minerale en volfruitige lange afdronk. 
Koop online

2021

Mousserend

Er worden twee soorten mousserende wijn gemaakt, Secco en Brut.
De Secco wordt gemaakt volgens de methode van koolzuurgas-toevoeging aan de wijn. Bij Brut ontstaat het koolzuurgas door een tweede vergisting op de fles, De méthode champagnoise.
We hebben voor de secco's twee typen. De eerste wordt gemaakt van het ras Cabernet Cortis. Dit zijn rode druiven en we maken er een rosé Secco van. De Cabernet Cortis geeft voor deze wijn de aroma's van aardbei en rood fruit. De andere is de Secco Muscato gemaakt van de Muscaris druif. Deze heeft gegarandeerd een mooi bloemig aroma en een licht zoetje.
De Brut wordt gemaakt volgende de methode traditionelle oftewel de champagne van de Johanniter druif. Deze Brut heeft 2 jaar gelagerd en heeft daardoor een mooie volle gebalanceerde smaak en aroma.

SECCOAan de Breede Beek Secco

Een lichtgele mousserende witte secco gemaakt van de Muscaris druif. Met aroma's van bloemen, vlierbes en appel. In de volle smaak een aangename prikkel en een passend droog bittertje.
Koop online

2021

BRUTAan de Breede Beek Brut

Een lichtgele wijn gemaakt vol­gens de méthode traditionnelle net als de champagne. 
Koop online

2021

Gedistilleerd

Ons gedistilleerd is gemaakt zoals de Italianen het doen. In overleg met een Italiaans Grappa-huis hebben wij ons maakproces verfijnd. Nadat de druiven zijn geperst worden de schillen nog een keer gebruikt voor een zorgvuldige vergisting. Het zo verkregen druivensap met alcohol brengen we naar distilleerderij De Hemel in Nijmegen. Na een professionele distillatie krijgen we dan een mooi bloemig geurend en zacht alcohol terug die de basis vormt voor al ons gedistilleerd.

GRPA CabernetoAan de Breede Beek Grpa Caberneto

Ons eigen wijnalcohol rijpt op eiken vaten die speciaal geselecteerd zijn voor het gedistilleerd. Deze GRPA Caberneto heeft een vatrijping van 3 jaar. Hij heeft daardoor de intense doch milde aroma's van de houtrijping, een volle smaak en een zachte afdronk.
Koop online

GRPA BlancaAan de Breede Beek Grpa Blanca

Direct na het distilleren kunnen we de geurige bloemige wijnalcohol gebruiken om de GRPA Blanca te maken. Geurig en zacht zijn de kenmerken van deze mooie GRPA.
Koop online

LQR KoffielikeurAan de Breede Beek LQR

Deze koffielikeur is gemaakt van de GRPA van de eigen wijngaard. Koffiebonen hebben de tijd gehad om hun krachtige aroma’s af te geven. Gecombineerd met een vleugje vanille zorgt dat voor een delicate likeur van uitsluitend natuurlijke grondstoffen.
Bij het Internationale Concours voor gedistilleerd heeft deze koffielikeur een gouden medaille gewonnen.
Koop online

LQR LimoncelloAan de Breede Beek Limoncello

De alcohol van onze eigen druivenschillen vormt de basis voor deze zachte en intense Limoncello. We importeren biologische citroenen uit Italie en gebruiken alleen puur fruit voor onze Limoncello: intens citroen­aroma met een zachte afdronk.
Koop online